Loading...

Behandeling

Een homeopaat behandelt de hele persoon. Ik stel u veel vragen en besteed rustig de tijd om u zo goed mogelijk te leren kennen. U kunt vragen verwachten over uw gezondheid en fysieke klachten, maar ook over wat u bezighoudt, hoe uw leven in elkaar zit en wat u heeft  meegemaakt. Tijdens het eerste consult brengen we samen uw klachten en uw gezondheidsgeschiedenis in kaart: van uw huidige gezondheid tot aan het moment dat u geboren bent. Het eerste consult duurt daarom twee uur.  Ter voorbereiding op dit eerste consult ontvangt u een vragenlijst. Afhankelijk van de situatie krijgt u van mij direct een middel mee. Maar soms is er meer tijd nodig. Als uw gezondheid het op dat moment toelaat, dan neem ik twee dagen de tijd voor nauwkeurige analyse om uw persoonlijke homeopathische middel te bepalen. Aan ieder consult is een kort check-up moment verbonden. Dit is een telefonische afspraak om de werking en eventueel benodigde bijstelling van de inname of de dosering te controleren.

Hoelang duurt een consult?

Een 1e consult voor een volwassene duurt 1½ tot 2 uur.

Voor kinderen tot 12 jaar duurt een eerste consult ongeveer 30-45 minuten. Bij kinderen is het belangrijk ook zoveel mogelijk achtergrondinformatie te krijgen over de zwangerschap, bevalling en de eerste levensmaanden. Omdat niet iedere situatie zich ervoor leent dat het kind hierbij aan weizg is. Maak ik in overleg met u een aparte afspraak over dit onderwerp. Deze afspraak maakt onderdeel uit van het 1e consult en valt binnen de kosten van het 1e consult.

Vervolgconsulten zijn voor volwassenen 1 uur en voor kinderen 30 minuten.

 

Hoeveel consulten zijn nodig?

Over het algemeen reageren kinderen sneller op homeopathie dan volwassenen. Het aantal behandelingen dat nodig is voor klachten waar u al lange tijd last van heeft, is hoger dan ondersteuning van bijvoorbeeld griep en verkoudheidsklachten (uitgezonderd COVID). Homeopathie kijkt met een individuele bril. De behandeling is uniek en op u persoonlijk afgestemd. Hoeveel consulten u nodig heeft is vooraf niet met zekerheid te zeggen. Elk consult begint met een evaluatie van de verbeteringen en veranderingen van uw fysieke en geestelijke gesteldheid zodat de behandeling voortdurend op u blijft afgestemd. Voor de behandeling van chronische klachten mag u na 6 consulten verbeteringen verwachten. Daarover houd ik na 6 consulten met u een overall evaluatie waarbij we onder andere de resultaten tot dan toe bespreken en ook eventueel nodige vervolgbehandelingen of bijvoorbeeld doorverwijzing. Vanzelfsprekend is er ook tussendoor contact tussen patiënt en therapeut.

 

Homeopathische middelen

De homeopathie gebruikt middelen uit de natuur. De geneeskrachtige werking van planten is het meest bekend. Maar er bestaan ook middelen die zijn gemaakt van mineralen. De middelen worden geproduceerd in gecertificeerde apotheken in bijvoorbeeld Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

 

Hand in  hand met reguliere zorg

Reguliere zorg is belangrijk. Ik ben van mening dat regulier en alternatief elkaar versterken en aanvullen. Daarom stuur ik u indien nodig altijd door naar een arts of specialist om iets nader te laten onderzoeken. Voor een klassieke homeopathische behandeling heeft u geen verwijzing van de (huis)arts nodig. Wel heeft en houdt de huisarts de centrale rol in de reguliere gezondheidszorg. Als u dat wilt, houd ik de huisarts van de behandeling op de hoogte zodat we zo goed mogelijk kunnen samenwerken. Laat uw behandelaars gerust weten dat u met uw klachten naar een homeopaat bent geweest.

 

Patiënt-tevredenheid

Naast privacy is vertrouwen in uw therapeut noodzakelijk voor het succes van de behandeling. Bent u het ergens niet mee eens? Heeft u twijfels of lopen dingen niet naar uw tevredenheid? Heeft u opmerkingen of vragen? Laat mij dat dan zo snel mogelijk weten en wacht niet te lang. Een goed gesprek doet vaak wonderen en waarschijnlijk vinden we samen een goede oplossing

PRAKTIJK TERWOLDE (Gelderland)

BANDIJK 37
7396 NC TERWOLDE

Nabij Apeldoorn, Deventer, Zwolle

PRAKTIJK ZOETERMEER

ALEXANDERSTRAAT 16
2713 AT ZOETERMEER

CONTACT

HOMEOPATHIE@RUSKEN.NL

06-23 22 98 76

KVK 76182916

AGB Praktijkcode: 9003366        AGB Zorgverlenerscode: 90117183